Mats Bergh  ANTENNSERVICE 

               Kabel-TV  -  Satellit-TV  -  Digital-TV  -  Data/Nätverk  -  3G/4G

Antenn- och parabolinstallationer


Vi monterar och utför service av antenner för markbunden digital-TV (terrestriell DVB-T/T2) med eller utan Boxer-abonnemang.


De kanaler som idag kan ses utan abonnemang är SVT1 HD, SVT2 HD, Kunskapskanalen, Barnkanalen/SVT24, TV4 HD. 

Observera att under hösten 2021 kommer ovanstående kanaler byta sändningsteknik, se information i listen till höger.

Även SVT1 HD och SVT2 HD är fria kanaler men kräver en TV-mottagare eller en digitalbox med DVB-T2 tuner.

TV6 krypteras den 1 oktober 2021 och kommer inte kunna ses gratis.

På programplats 88 sänds en testbild med ljud, kan du bara se denna kanal behöver din TV bytas ut eller kompletteras med en digitalbox som klarar MPEG4-teknik.


Vi utför service och installation av alla typer parabolsystem för mottagning av t.ex. Viasat och Canal Digital (Allente) samt program från övriga satelliter.


Nätverksinstallationer


Vi utför installationer av både trådlöst (Wi-Fi) och trådbundet nätverk (LAN) för datatrafik i alla typer av fastigheter såväl villor som kontorslokaler, hyresfastigheter och bostadsföreningar.


Vi monterar system och antenner för mottagning av mobilt bredband (3G/4G). En extern antenn utomhus kan göra stor skillnad för mottagningen jämfört med en inomhusmottagare. Vi monterar antenner för alla leverantörer av 3G och 4G såsom Telia, Tele2, Telenor, Tre, Net1 med flera.

Vi erbjuder även nätverkstjänster i hemmet med s.k. RUT-IT avdrag till en timkostnad av endast 300:- inkl. moms.


Kabel-TV nät


Vi utför service och installation av alla typer av kabel-TV anläggningar.

Våra kunder är bostadsrättsföreningar, samfälligheter och fastighetsägare eller förvaltare av hyreshus.

Kontakta oss gärna för en kostnadsfri projektering.

Kabel-TV nät är som hörs av namnet distribution av signaler via kabel. Fastigheten ansluts då till en befintlig leverantör t.ex. ComHem, Telia, Telenor eller något annat bolag.


Man kan också välja att i egen regi ta emot signaler från satellit och markbundna sändare och distribuera dessa inom den egna fastigheten via ett s.k. SMATV-nät. MF-nät innebär att gemensamma paraboler används men slutanvändaren har en egen satellitmottagare och kan också själv välja vilka program den vill abonnera på.

Den enklaste typen av fastighetsnät är "Boxer-nät" och innebär att man installerar ett nytt eller uppgraderar ett befintligt antennsystem för att ge möjlighet att med egen "Boxer-mottagare" ta emot de (terrestriella) markbundna digitala TV-programmen.

En annan typ av TV-distribution är IPTV där mottagning sker via ett datanätverk oftast i kombination med bredband och eventuellt även telefoni.

Materialförsäljning

Vi har även en begränsad försäljning av antenn- och nätverksprodukter via webbutik.